Schrijven

Een tijdje geleden alweer schreef ik een nieuwe blog, met de intentie meer te gaan schrijven.

Maar ik merk eigenlijk dat ik wel uitgeschreven ben over NAH. Dat betekent niet dat het niet meer speelt, en dat ik niet nog regelmatig tegen moeilijkheden aan loop, maar ik merk dat ik met heel andere dingen bezig ben en het over mijn ‘beperkingen’ schrijven wel wat ontgroeid ben.

minder NAH

De eerste stap hiernaartoe was mijn website en visitekaartje veranderen van ‘leven met niet-aangeboren hersenletsel’ naar ‘schilderijen, beelden en teksten’. Ik ben meer dan mijn niet-aangeboren hersenletsel. Ja, het heeft mij gebracht waar ik ben, maar nu is het tijd om het langzaamaan los te gaan laten. Te denken en schrijven over wat ik wel kan en niet alleen meer naar mijn beperkingen kijken.

Wat dan wel?

Ik heb geen idee of jullie überhaupt willen horen hoe ik over andere dingen denk. Maar ik wil graag over dingen schrijven waar ik mij op dit moment mee bezig houd, en dat is vooral: wat ik wel kan met mijn handicap en met een kritische noot naar mezelf kijken.

imperfect

Ik lees graag boeken over zelfontwikkeling en ik probeer dan ook constant mezelf uit te dagen tot de beste versie van mezelf zijn. En daar gaat nogal eens wat mis. Ik klets te veel, ik luister te weinig. Ik flap er onhandige dingen uit en ik kwets per ongeluk mensen. Ik probeer niet te oordelen, maar ik hoor mezelf wel tegen een vriend zeggen: ‘Niet om te oordelen hoor: maar die man met die harde muziek op de fiets en joggingpak met dikke pens is toch echt wel een tokkie’. HOEZO NIET OORDELEN ILANA?!?!?

“Wisdom comes from making mistakes, having the courage to face them, and make adjustments moving forward based upon the knowledge aquired through those experiences.””

Ken Poirot

Leerproces

Het lijkt mij leuk jullie mee te nemen in dit leerproces. Ik wil graag schrijven over het starten van mijn carrière; wat daarbij goed gaat, maar ook waar ik tegenaan loop. Ook wil ik graag schrijven over onze maatschappij. Hoe we vast zitten in gedachtenpatronen en andere mensen beter kunnen proberen te begrijpen. Waarheden die toch ook eigenlijk een andere kant hebben en kritisch naar jezelf kijken. Want met een beperking ben je niet alleen maar slachtoffer.

En ik wil niet zeggen dat ik dit allemaal goed doe; juist niet. Vallen en opstaan, verkeerde dingen doen en zeggen en er dan van proberen te leren.

Avontuur

Ik ga proberen mijn gedachtes zo eerlijk mogelijk op papier te schrijven. Ik hoop daarbij ook dat jullie je ongezouten en eerlijke mening willen geven. Durven jullie dit avontuur met mij aan?