Het leven is kort en hoe graag ik ook zou willen: er is lang niet altijd zonneschijn. Regelmatig tref ik mezelf behoorlijk mopperend aan over alles. Over wat ik kwijt ben, over de dingen die ik niet meer kan en wat ik moet missen. Toch, heb ik misschien wel ‘mazzel’ gehad met hoe goed ik er eigenlijk vanaf gekomen ben. Daarom heb ik zo af en toe even een ‘Stop met die aanstellerij. Daar word je alleen maar ongelukkiger van’ schop onder mijn kont nodig.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Vandaar mijn voorstel vandaag om maar eens een dagje te genieten van het feit dat onze hersenen niet meer voor 100% werken. Dat we de beste smoesjes en excuses hebben. Dat we altijd een goede reden hebben om iets niet te kunnen en dat we er ijzersterke mensen van zijn geworden.

We kunnen er namelijk niet onderuit. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Hier mijn NAH pro’s:

1. Een film vinden in mijn ‘opnieuw bekijken’ lijst op Netflix waar ik mij niks van kan herinneren. Een ‘nieuwe’ film voor mij en een tig keer zo uitgebreid Netflix assortiment dan al die mensen die zich kunnen herinneren waar het over ging.

2. Iets nieuws vinden in mijn kast waarvan ik vergeten was dat ik het gekocht had. Niks zo leuk als een cadeautje aan jezelf.

3. Nare herinneringen die steeds meer vervagen totdat ik er bijna niks meer van weet. (Hoe vaker ik aan iets denk hoe beter het in mijn geheugen zit. Onbelangrijke -stomme- dingen worden dus gewoon lekker vergeten.)

4. Pizza of ijs die in mijn vriezer opeens opduiken. Zegt genoeg toch?

5. Mezelf verbijsteren. Ik doe niks anders.

6. Een foto vinden en me opeens weer herinneren dat dat mijn leukste verjaardag ooit was. Of… tegen een boek aanlopen waarvan ik weet dat het fantastisch was, maar niet meer hoe het afloopt.

7. Mezelf schouderklopjes kunnen geven, omdat ik iets NIET vergeten ben. (en dan wel beide schouders natuurlijk anders ga ik scheef lopen)

8. Dingen die ik zomaar kan, begrijp of gewoon nog weet zonder dat ik mij kan herinneren dat ik ze geleerd heb. (Een leuke ontdekking dat ik opeens in het Italiaans, Duits en Hongaars kon vloeken. Bleek dat ik dat vlak voor mijn ongeluk geleerd had.)

9. Ik heb recht op de meest mooie en leuke notitieboekjes om al mijn ‘vergeetjes’ in op te schrijven.

10. Dingen afstrepen op lijstjes. (Ik kan me geen voldaner gevoel voorstellen.)

11. Uitslapen, omdat het moet.

12. Een goed (fantastisch) excuus om onder het afwassen uit te komen.

Note: Zoals jullie hopelijk wel begrijpen is dit artikel met een flinke knipoog geschreven en zijn de ‘voordelen’ een stuk minder voordelig als je geen keuze hebt